26 mei 2018

Allard Pierson Museum

Buy Amterdam tickets online
Allard Pierson museum

Het Allard Pierson Museum is meer dan alleen een museum. Buiten een collectie van originele archeologische objecten die zich definitief in het museum bevinden, zijn er ook regelmatig tentoonstellingen die tijdelijk te zien zijn.

Dit maakt het museum altijd interessant om te bezoeken, er is altijd iets nieuws te zien. Oude beschavingen van de Europese cultuur worden op een hedendaagse en interessante manier tentoongesteld en dit voor een een zodanig breed mogelijk publiek. Met medewerking van veelbelovende studenten van de Universiteit van Amsterdam, uitstekende onderzoekers en collega instellingen is er een archeologische collectie samengesteld.

Allard Pierson Museum

Geschiedenis Allard Pierson Museum

De Universiteit van Amsterdam heeft het Allard Pierson Museum onder zijn bewind. De naam komt van de eerste hoogleraar archeologie aan de Universiteit in 1877, Allard Pierson (1831 – 1896) Het begon pas in 1934 wanneer de Allard Pierson stichting de collectie van het Museum Scheurleer heeft aangekocht en aan de Universiteit van Amsterdam ter beschikking heeft gesteld voor de vakgroep Klassieke archeologie. Het museum maakt deel uit van de Universiteit en is dus eendrachtig met onderwijs en onderzoek. Sinds 1970 is het ook toegankelijk voor het publiek, dit neemt niet weg dat het museum nog steeds erg belangrijk is voor onderwijs en onderzoek.

Veel te zien en te doen

Het Archeolab geeft een inzicht in de archeologie zoals dat nooit eerder is getoond. In het Archeolab wordt de kans gegeven om opgravingen bij te wonen. Een unieke ervaring om in de wereld van een archeoloog te stappen, door de ArcheoHotspots wordt het verleden heel dichtbij gehaald.

Het Digital Museum Lab onderzoekt digitale media en technologie binnen het museum.
Dit gebeurt achter de schermen, maar wordt gedeeld met de bezoekers en er wordt publieksopinie gedaan. Dit wordt gebruikt om het aanbod te moderniseren en te verbeteren. Het Allard Pierson Museum betrekt de bezoekers bij de projecten.

Het Erfgoedlab organiseert jaarlijks een viertal presentaties georganiseerd in samenwerking met studenten, onderzoekers, professionals en externe partners. Hiermee wil het museum een actueel experimenteel en aanmoedigend podium zijn naar vernieuwing rondom nalatenschap.

Het blijft niet alleen bij interessante ontdekkingen die gedaan kunnen worden in het Allard Pierson Museum. Ook voor leuke activiteiten is er ruimte in het museum, zoals het De Wereld Draait Door Popup Museum en de proeverij waar er Romeinse hapjes geproefd kunnen worden. Wanneer de trek nog niet over is, kan er in het Museumcafé een lunch genuttigd worden, of een heerlijke kop koffie.

Allard-Pierson-Museum

 

Entree Allard Pierson Museum

Regulier € 10,-
Kind 4 t/m 16 jaar € 5,-
Kind tot 4 jaar/ Kinderen met stadspas tot 12 jaar Gratis
Senioren (65+), CJP, studenten (ISIC)Stadspas € 5,-
Holland Pass 50%-kortingskaart € 5,-
Medewerkers en studenten UvA/HvA, leden VVAPM, ICOM, leden UB vrienden en leden TIN Gratis
Museumkaart/ rembrandtkaart/ I AMsterdam Card/ Holland Pass A t/m D/ MK Juniorkaart Gratis

Groepen vanaf 10 personen €7,50 Scholieren in groepsverband (mits van tevoren aangemeld) € 2,50,-

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X