22 juni 2018

Amsterdam West – Winkelen, feesten en cultuur snuiven

Buy Amterdam tickets online

In Amsterdam-West is er een hoop te zien en te doen. Het Westerpark is een populaire plek voor festivals en diverse culturele activiteiten. Daarnaast vind je in dit stadsdeel diverse musea en bezienswaardigheden.

Van Oud-West naar Nieuw- West

Amsterdam West is een samenvoeging van de voormalige stadsdelen Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer. Het oorspronkelijke Amsterdam West is het deel wat ten Westen van de Singelgracht ligt. Tegen het einde van de 19e eeuw werd West uitgebreid met de bouw van de Zeeheldenbuurt, Spaarndammerbuurt, Staatsliedenbuurt, Kinkerbuurt en de Frederik Hendrikbuurt en de buurten nabij de Overtoom. Tussen 1920 en 1940 werd Oud-West uitgebreid met de Baarsjes en Bos en Lommer. Klinkerstraat

Activiteiten in Amsterdam West

In Amsterdam West vind je diverse winkelgebieden, waaronder de Kinkerstraat en de Ten Katenmarkt. In het Westerpark worden regelmatig festivals gehouden, maar ook culturele activiteiten zoals voorstellingen en kunstmarkten vinden hier geregeld plaats. Westerpark festival Daarnaast kun je in het Westerpark, maar ook in het Rembrandtpark, terecht om te luieren in het gras of om te skeeleren, hardlopen of fietsen over de paden van de beide parken.

Er is een kunstroute te volgen vanaf de Witte de Withstraat en in die straat vind je ook het Natuurlijk Museum. Voor liefhebbers van architectuur is museum “Het Schip” een aanrader. Dit museum verteld je alles over de geschiedenis van de Amsterdamse School bouwstijl, de volkshuisvesting en de kunst van de Amsterdamse school.

Voor wie toe is aan een dagje ontspanning kan terecht in het Marokkaanse badhuis “De Hammam”. In deze spa wordt je op traditionele Marokkaanse wijze gemasseerd en kun je baden in oosterse sferen. Het badhuis is alleen toegankelijk voor vrouwen.

In Amsterdam West kun je heerlijk dineren in één van de vele restaurants. Voor ieder budget is er wel een geschikte eetgelegenheid te vinden. Daarna kun je losgaan in de diverse clubs en cafés die in deze buurt te vinden zijn.

Te zien in Amsterdam West

  • In het stadsdeel Amsterdam West kun je prima wandelen. Er is een hier een heleboel te zien.
  • In dit stadsdeel vind je de historische molens; De Otter, De Bloem en De 1200 Roe.
  • Natuurtuin Slatuinen is een verrassing in de stad. Hier vind je nog talloze plantensoorten en diersoorten. Tijdens een rondleiding kun je alles te weten komen over de aanwezige flora en fauna.

Bereikbaarheid Amsterdam West

Dit stadsdeel is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Er rijden diverse buslijnen en tramlijnen. Als je dit stadgedeelte op een unieke manier wil ontdekken kun je gebruik maken van een fietstaxi die je in een aangenaam tempo naar jouw aangewezen eindbestemming kan brengen. Voor wie met de auto wil komen; in heel Amsterdam West geldt betaald parkeren.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X