19 juni 2018

Amsterdam Zuid

Buy Amterdam tickets online
Amsterdam zuid

Het stadsdeel Amsterdam Zuid heeft pas zeer recentelijk deze vormgeving. In 2010 werden de oude stadsdelen Oud-Zuid en de Zuideramstel samengevoegd tot het huidige Amsterdam Zuid. Het stadsdeel is gesitueerd tussen het Vondelpark, de Singelgracht en de Westlandgracht.

Amsterdam Zuid bezoeken

De Rivierenbuurt De rivierenbuurt staat bekend om zijn architectonische hoogstandjes. In deze buurt vindt je veel gebouwen in de beroemde Amsterdamse School stijl. Bekende architecten zoals Michel de Klerk, Piet Kramer en Margaret Staal-Kropholler hebben voor deze buurt panden mogen ontwerpen. De rivierenbuurt is dus zeer geschikt om een wandeling door te maken, als je geïnteresseerd bent in architectuur. Een bezoekje aan de “wolkenkrabber” is dan zeker een bezoekje waard. Dit 12 verdiepingen tellende bouwwerk is een opvallend verschijnsel.

Van 1920 tot 1930 werd de rivierenbuurt opgebouwd. Oorspronkelijk was het bedoeld als een arbeiderswijk voor voornamelijk immigranten en vluchtelingen. Het oude woonhuis van de bekende familie (Anne) Frank is hier ook te vinden, aan het Merwedeplein.

Een andere prachtige wandellocatie in deze buurt is het Martin Luther Kingpark. Voor de kinderen zijn hier speeltoestellen aanwezig.

 Martin Luther Kingpark De Pijp De bouwstijl van de woningen in de Pijp zijn een prachtig voorbeeld van de 19e -eeuwse revolutiebouw. Vanwege de bevolkingsexplosie moesten er zo snel mogelijk nieuwe woningen komen. Het oorspronkelijke plan was om er een stratenplan aan te leggen met Franse grandeur. Dit plan bleek helaas te prijzig en bovendien zou de bouw heel veel tijd kosten. Uiteindelijk werd besloten om het oude poldersloten patroon te volgen en het poldergebied iets op te hogen. In de pijp is een grote bevolkingsdichtheid. De samenstelling van bewoners is zeer divers. Er wonen onder meer studenten, allochtonen, maar ook nog rasechte Amsterdammers. De Albert Cuypmarkt is populair bij de inwoners, maar is ook een toeristische trekpleister. Het Sarphatipark, de voormalige Heineken bierbrouwerij en de diamantslijperij zijn ook bekende toeristische attracties in dit gebied.

Amsterdam zuid Buitenveldert Aan de gemeentegrens van Amstelveen vind je het stadsdeel Buitenveldert. Hier vind je onder andere  de Vrije Universiteit van Amsterdam, het Amstelpark en het Gijsbrecht van het Amstelpark. In dit stadsdeel wonen relatief veel ouderen die er al sinds het begin van de bouw woonachtig zijn. Olympisch Stadion Toen Nederland in 1923 uitgekozen werd als gastland voor de Olympiade werd er opdracht gegeven om een mooi nieuw atletiek stadion aan te leggen. Dit had behoorlijk wat voeten in de aarde, maar in 1926 werd er dan toch met de bouw van het stadion gestart. Nog steeds is het Olympisch stadion een veel gebruikt sportpark voor diverse atletiekwedstrijden en sport trainingen.

Bereikbaarheid Amsterdam Zuid

Van en naar Amsterdam Zuid rijden er diverse trams, metro’s en bussen. In Amsterdam Zuid zijn diverse parkeergebieden en in het hele gebied geldt betaald parkeren. De tarieven en parkeertijden kunnen per buurt verschillen. Gemiddeld kost een parkeerplaats 3,- in het centrum per uur. Op aangegeven feestdagen kun je hier gratis parkeren.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X