26 mei 2018

Beatrixpark, een van de oudste parken van Amsterdam

Buy Amterdam tickets online
Beatrixpark

Dat het Beatrixpark een van de oudste parken van Amsterdam is, betekent niet dat het ook een oud park is. Het park staat namelijk bekend om zijn moderniteit. Net als in veel parken in Amsterdam kun je hier ook volop genieten van de natuur die de stad rijk is, maar het Beatrixpark heeft zoveel unieke elementen wat een bezoek aan dit park echt onmisbaar maakt.

Beatrixpark

Het Beatrixpark is in 1938 geopend

Al in mei van 1938 is het Beatrixpark geopend voor publiek. Het oudste en gelijk ook romantische gedeelte van park is ontworpen door mevrouw Mulder, een stedenbouwkundige van Amsterdam. Het park is heel lang hetzelfde gebleven tot er in 1994 de Natte Vallei werd aangelegd. Dit was ter compensatie voor de uitbreiding van de RAI. Tijdens het 75-jarig bestaan van het Beatrixpark werden ook gelijk de nieuwe brug en het parkgebouw bij het kinderbadje geopend. Het moderne karakter van dit park is natuurlijk te wijden aan het feit dat ze bezig blijven dit park steeds mooier en beter te maken. In 2014 zijn ze begonnen met de herinrichting van het gehele park en met de aanlag van een nieuw stuk park langs de A10.

Beeld in het Beatrixpark

Veel te doen, veel te zien in het Beatrixpark

In het Beatrixpark kun je veel doen maar ook veel zien. Zoals bijvoorbeeld het Artsenijhof, wat aan de oostkant van het Beatrixpark ligt. Dit bijzondere stukje park is in 1972 tijdens de Floriade van dat jaar aangelegd. Hier kun je honderden medicinale kruiden vinden. Het bestaat uit drie delen en elk deel heeft zijn eigen karakter. Wat ook overgebleven is van de Floriade is het Ereplateau. Dit was de plek waar de ‘winnende’ planten een plek kregen. Bekijk ook prachtige moderne beelden bij de eendenvijfer, het Ereplateau, de Kastenjering of bij het Artsenijhof. Natuurlijk worden en er in het Beatrixpark ook verschillende evenementen georganiseerd zoals de Pure Markt.

Voor de kids

Voor kinderen is een bezoek aan het Beatrixbad en de kinderspeelplaats een absolute must. Het pierenbad heeft namelijk een bronzen beeldengroep met zeemeerminnen, visfiguren en een schelp waar water uitkomt. Dit moet je kind gewoon gezien hebben. Naas het bad is een kinderspeelplaats waar ze zich prima kunnen vermaken.

Bereikbaarheid Beatrixpark

Neem tram 5 of bus 65, 246 of 358 of 612. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Beatrixpark en op zondag is dit gratis.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X