23 juni 2018

Beleef Amsterdam Light Festival 2016

Buy Amterdam tickets online
Amsterdam Light Festival

Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Lichtkunstwerken van bekende kunstenaars en opkomende talenten zullen het centrum van Amsterdam omvormen tot een feest van licht. Het Amsterdam Light Festival, begonnen in 2012, behoort inmiddels tot de populairste licht festivals van Europa. Tientallen kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten zullen dit jaar deelnemen aan het festival. De werken zijn op twee manieren te bewonderen: met een Amsterdam Light Festival rondvaart (Water Colors) of door middel van een wandelroute, de Illuminade.

Onvergetelijk lichtfestival in Amsterdam

Projecties op historische gebouwen, installaties op straat en op de pleinen en veel interactieve werken; niets is te gek bij het Amsterdam Light Festival. Uniek bij het Amsterdam Light Festival is de publiek-private samenwerking. Zowel gemeente, bedrijfsleven en verschillende creatieve sectoren worden betrokken bij de opzet van het evenement. Nergens komen een monumentale binnenstad en technologie van vandaag de dag zo dicht bij elkaar als op het Amsterdam Light Festival.

8 Redenen om Amsterdam Light Festival 2016 te bezoeken

Heeft het bovenstaande je nog niet overtuigd van het Amsterdam Light Festival? Wij geven je graag het laatste zetje en hebben acht tips op een rijtje gezet om het Amsterdam Light Festival te bezoeken.

#1: Meer aanmeldingen dan ooit

Voor deze lustrumeditie van het Amsterdam Light Festival schreven zich meer kunstenaars in dan ooit. Maarliefst 500 kunstwerken uit 46 landen meldden zich aan voor het evenement. De zware taak aan de jury om hier uiteindelijk de daadwerkelijke deelnemers voor het festival uit te selecteren.

#2: Op één na meest populaire gratis festival

Met maar liefst 730 duizend bezoekers op de afgelopen editie, staat het Amsterdam Light Festival op de tweede plek als het gaat om populairste gratis festivals in Nederland! Mocht je er nog nooit geweest zijn, dan is het dus een absolute must. Alleen de Nijmeegse Vierdaagse feesten trekken jaarlijks meer bezoekers.

#3: Zie de werken van toonaangevende architecten

Op de vijfde editie van het Amsterdam Light Festival kan de bezoeker lichtkunstwerken van een aantal toparchitecten bewonderen. Zo doen de toonaangevende Nederlandse bureaus UNStudio en Benthem Crouwel Architects mee. Maar zijn er ook lichtprojecten uit Amerika (Choi+Shine Architects) en zelfs uit Singapore (DP Architects) te zien.

#4: Enige Europese lichtfestival dat per boot te beleven is

Nergens anders in Europa vind je lichtfestivals die vanaf het water te bewonderen zijn. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten tijdens het Amsterdam Light Festival is een ontzettend bijzondere ervaring. Boek je tickets voor een Amsterdam Light Festival rondvaart en ervaar de lichtkunstwerken van dichtbij op het water!

#5: Schitterende vaarroute: ‘A view on Amsterdam’

De Water Colors vaarroute heeft dit jaar de slogan ‘A view on Amsterdam’. Kunstenaars zijn geprikkeld om een nieuwe kijk te geven op onze hoofdstad en diens architectuur, toekomst en rol op het wereldtoneel. Elke kunstenaar interpreteert het thema op een unieke manier, soms historisch, futuristisch of met een goede dosis humor en ironie. Het resultaat ontdek je op z’n best met een Amsterdam Light Festival rondvaart.

#6: Maak de mooiste wandeling van het jaar: Biomimicry

De wandelroute Illuminade staat dit jaar in het teken van biomimicry. Biomimicry is de wetenschap waarbij ideeën uit de natuur worden toegepast om problemen op te lossen. Biomimicry is niet iets van de laatste jaren, we halen al eeuwenlang onze inspiratie uit de natuur. Wel maken steeds meer disciplines er bewust gebruik van. Biomimicry in concrete objecten vertalen is al lastig, laat staan het ontwerpen van een lichtkunstwerk. Toch zijn de artiesten hierin geslaagd.

#7: Meer dan 35 lichtkunstwerken!

Dat het Amsterdam Light Festival groeit, blijkt uit alles. Zo zijn er dit jaar meer dan 35 lichtkunstwerken door de Amsterdamse binnenstad te vinden. Uniek zijn de interactieve ontwerpen, waarbij het soms zelfs mogelijk is om door het lichtkunstwerk heen te lopen. Stippel zelf jouw wandelroute uit langs de meest indrukwekkende werken, of maak een Amsterdam Light Festival Rondvaart om de werken op het water van dichtbij te kunnen zien.

#8: Nieuw: basisschoolkinderen zoeken ook een lichtkunstwerk uit!

Niet alleen de organisatie had er zijn handen vol aan om te bepalen welke van de 500 inzendingen daadwerkelijk mogen deelnemen aan het festival. Voor het eerst mocht er dit jaar ook een kinderjury meedenken over welke werken zij graag in hun stad zien. Namens alle basisscholen in Amsterdam werd op deze manier ook één lichtkunstwerk uitgezocht!

Zorg dat jij dit unieke evenement niet mist, prik een datum in je agenda en beleef de Amsterdamse binnenstad als nooit tevoren. Meer weten over het Amsterdam Light Festival? Bekijk dan hier de officiële website van Amsterdam Light Festival.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X