22 juni 2018

Het Bijbels Museum in Amsterdam

Buy Amterdam tickets online
Bijbels Museum

De reis begint al met de bijzondere en sfeervolle huisvesting van het Bijbels Museum, de Crombouthuizen aan de Herengracht in Amsterdam. Deze zijn in 1662 gebouwd door architect Philips Vingboons in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Crombout.

Het Bijbels museum heeft een bijzondere collectie

Op deze locatie wordt de unieke collectie van het museum getoond. Deze bestaat uit fascinerende en bijzondere items, zoals archeologische vondsten, eeuwenoude modellen van de tempel van Salomo en Herodes en religieuze voorwerpen uit de christelijke en joodse traditie. Er is een maquette van de Tempelberg te zien. Hier wordt duidelijk welke belangrijke betekenis deze plek heeft voor het christendom, jodendom en de islam. Er is niet alleen veel te zien, ook uw geur zintuig wordt geprikkeld. De hele collectie is er op gericht om u kennis te laten maken met verhalen uit de Bijbel.

Het trappenhuis
Het trappenhuis in het Bijbels museum

Activiteiten voor jong en oud in het Bijbels Museum

Naast de huidige collectie zijn er ook veel verschillende activiteiten te doen. Er zijn ook speciale activiteiten voor kinderen en voor de hele familie. Dit is een ideaal uitje om kinderen kennis te laten maken met het meest gelezen boek op aarde.

Even tot rust komen in het Museumcafé

Als u even wilt bijkomen van alle indrukken, dan kan dat in het museumcafé. Hier kunt u genieten van een lekkere kop koffie of thee, een broodje en andere hemelse lekkernijen. En dit alles met een paradijselijk uitzicht op de tuin van het museum. Hier komt u echt tot rust.

Tuin Bijbels Museum
De tuin van het Bijbels museum

Een tastbare herinneringen kopen

Na een bezoek aan het Bijbels Museum kunt u altijd nog terecht bij de museumshop. Deze is vrij toegankelijk en ligt voor de entree van het museum. Hier kunt u leuke cadeautjes en artikelen vinden die passen bij het grachtenpand, de collectie van het Bijbels Museum en het thema van de huidige tentoonstellingen. Zo maakt u een bezoek aan het Bijbels Museum in Amsterdam compleet.

Openingstijden Bijbels museum

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 – 17:00 uur
Woensdag 11:00 – 17:00 uur
Donderdag 11:00 – 17:00 uur
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag 11:00 – 17:00 uur

Entree Bijbelsmuseum

Regulier € 8,-
Kind 5 t/m 18 jaar € 4,-
Kind t/m 4 jaar Gratis
CJP/ Studentenkaart € 6,-
Museumkaart/ IAmsterdam Card/ Rembrandtkaart  Gratis
Stadspas/ Holland pass voucher  Gratis

De entree is inclusief een gratis audiotoer over het huis, de tuin en de collectie van het Bijbels Museum.

Adres Bijbelsmuseum

Herengracht 366-368 1016 CH Amsterdam

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X