26 mei 2018

De Boekenmarkt, de plek voor boekenliefhebbers

Buy Amterdam tickets online
Boekenmarkt

Wanneer u een dag onze hoofdstad bezoekt is het zeker aan te raden om even langs de Amsterdamse boekenmarkt op het Spui te gaan. Deze markt gericht op boeken is zowel de moeite waard voor toeristen, stadbewoners als alle dagjesmensen.

Waar en wanneer is de boekenmarkt te bezoeken

Deze markt is gelegen op het plein bij het Spui. Door deze centrale ligging is de markt goed te bereiken met openbaar vervoer, als te voet vanaf het centraal station. Wanneer u door de populaire winkelstraten loopt bent u binnen 15 minuten bij het Spui.

De boekenmarkt wordt wekelijks gehouden. Elke vrijdag zetten de marktkooplui hun kraampjes op en kunt u van 10 tot 18 uur zich vergapen aan alle boeken.

Een zeer divers aanbod in boeken

Van antieke tot de hedendaagse literatuur is te vinden op de markt. Ook voor de jongere bezoekers zijn er veel mogelijkheden. Naast boeken worden er ook veel tijdschriften en prenten verkocht. De markt, bestaande uit minstens 25 kramen, wordt gerund door boekhandelaren vanuit het hele land. Een zeer divers aanbod is hierdoor mogelijk. De boekenmarkt kenmerkt zich ook aan het vaak unieke aanbod van boeken. Voor verzamelaars van series is dit de plek om dat unieke exemplaar van een serie te vinden.

DE MARKT IS AL 20 JAAR ZEER GELIEFD BIJ BOEKENLIEFHEBBERS

Niet alleen voor alle Nederlanders die hier hun boeken kopen, ook internationaal. Menig toerist loopt hier wel een ochtendje over de markt te struinen. De verkopers spelen hier goed op in en er is daarom ook veel buitenlandse literatuur beschikbaar. Toch blijft het wel echt een Hollandse markt. Wanneer u speciaal op zoek bent naar dat ene boek kunt u hier vaak terecht.

Dus wanneer u van plan bent om binnenkort Amsterdam te bezoeken, ga dan op een vrijdag! Zo kunt u nog even langs bij de Amsterdamse boekenmarkt op het Spui. Ook bevinden zich het gehele jaar door allerlei verschillende boekenmarktjes in de stad waar u terecht kunt. Maar de boekenmarkt op het Spui is de enige markt die het hele jaar door, elke vrijdag beschikbaar is.

Adres Boekenmarkt

Spui 1012 Amsterdam

Openingstijden Boekenmarkt

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

 

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X