23 juni 2018

De Hallen, een culturele verzamelplaats

Buy Amterdam tickets online
de_hallen

Amsterdam is een stad met een rijke historie. Om deze bijzondere geschiedenis niet verloren te laten gaan worden veel oude gebouwen opnieuw in gebruik genomen. Zo ook bij De Hallen Amsterdam. In deze oude tramremise vind je nu een cultureel centrum, met onder andere een bibliotheek, een theater, een bioscoop en zalen die worden gebruikt voor diverse evenementen.  Voor Foodies zijn de hippe Foodhallen dé nieuwe verzamelplek.

De Hallen faciliteiten

In de verschillende vertrekken van dit rijksmonument waar vroeger de elektrische trams van de stad werden gestald, vind je nu een uitgebreid cultureel centrum. Er is een bibliotheek met leescafé, een bioscoop met maar liefst 9 filmzalen, een kappersschool, een kinderdagverblijf, een jeans opleiding, een hotel en diverse creatieve winkels en ateliers. Liefhebbers van lekker eten kunnen hier terecht in de diverse eetgelegenheden, zoals restaurants en brasserieën. De Foodhallen is een attractie op zich. Hier vind je de eerste indoor foodmarket, waar je bij diverse standjes overheerlijke lekkernijen kunt proeven.

Bij een aantal huurders van De Hallen is huur van zaalruimte mogelijk. Grote evenementen, maar ook kleinschalige activiteiten kunnen hier gerealiseerd worden. De Hallen worden regelmatig gebruikt voor lezingen, beurzen, shows en exposities. Het enige wat op deze locatie niet is toegestaan is het geven van dance-feesten. Wie meer te weten wilt komen over de geschiedenis van De Hallen kan deelnemen aan rondleidingen die in samenwerking met de openbare bibliotheek worden gegeven.

Adres De Hallen Amsterdam

Hannie Dankbaar Passage 1053 RT Amsterdam Bereikbaarheid De hallen ligt in stadsdeel West tussen de Kinkerstraat en de Ten Katemarkt. Met het openbaar vervoer kun je De Hallen eenvoudig bereiken met de tram. Tram 17 vanaf het Centraal Station of Tram 7 vanaf het Leidseplein stoppen op halte Ten Katenmarkt of halte Kinkerstraat. Kom je met de auto? Deze kun je tegen een redelijk tarief parkeren in de parkeergarage onder de locatie. Voer hiervoor Bellamyplein 51 als eindbestemming op je GPS.

Openingstijden De Hallen

Maandag 07:00 – 01:00 uur
Dinsdag 07:00 – 01:00 uur
Woensdag 07:00 – 01:00 uur
Donderdag 07:00 – 01:00 uur
Vrijdag 07:00 – 03:00 uur
Zaterdag 07:00 – 03:00 uur
Zondag 07:00 – 01:00 uur
Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X