26 mei 2018

De Keukenhof

Buy Amterdam tickets online

De Keukenhof is een mooi, verzorgd bloemenpark dat zich bevindt ten noordwesten van Lisse in de provincie Zuid-Holland. Jaarlijks trekken er meer dan 900.000 bezoekers naar het Keukenhof die allemaal komen van over de hele wereld. De Keukenhof is gevestigd op een deel van het landgoed van het kasteel Keukenhof. Het landgoed Keukenhof is ontstaan in 1641 toen er een kasteel gebouwd werd in de keukentuin van slot Teylingen.

De naam ontleent zich aan het feit dat de opbrengsten van de tuin bestemd werden voor het huishouden van het kasteel Teylingen. Aan opbrengsten kun je denken zoals wild, vee, bessen en allerlei kruiden die men in de keuken kon gebruiken. De bewoners die nadien in het Keukenhof zijn komen wonen hebben het kasteel een beetje verbouwd met de huidige torens die er nog steeds staan. In 1840 is het park opnieuw ingericht door de tuinarchitect Zocher. dat is dezelfde architect die ook het Vondelpark in Amsterdam heeft ontworpen.

Tentoonstelling 1949

Om precies te zijn werd er in 1949 in het noordelijk deel van het landgoed een bloemententoonstelling opgericht door de toenmalige burgemeester van Lisse en een tiental bloemenkwekers. De opening vond plaats in 1950 en nu wordt nog steeds de oude traditie voortgezet.

Inmiddels zijn er 91 hofleveranciers die elk jaar mee doen met de tentoonstelling

Sinds de dood van de laatste kasteelheer graaf J.C.E. van Lynden die in augustus 2003 overleed, heeft de stichting Keukenhof de verantwoordelijkheid gekregen voor het onderhoud van het kasteel en het Keukenhof. Het hele domein beslaat meer dan 203 hectare grond waarop maar liefst 18 rijksmonumenten gevestigd staan.

Keukenhof Lisse Kerstmarkt

Van 8 t/m 11 December 2016.

Al een aantal jaren op rij wordt er Kerstmis gevierd op het kasteeldomein Keukenhof. Eerst begon het met een weekendje en omdat er zoveel volk op af was gekomen, had men besloten om een tweede weekend te proberen, ook met succes. De Keukenhof staat dan centraal in het teken van de Kerst en dan kan je ook een heleboel beleven op de Kerstmarkt. Er staan ontzettend veel standhouders die elk hun eigen specialiteit laat zien. Je kan er proeven, testen en vooral lekker genieten onder het genot van de Kerstmuziek die overal weergalmt.

Op de Kerstmarkt staan onder andere: kaashouders met typische Franse kazen pittig of zacht, wijnhouders die je de nieuwe wijnen laat proeven. Ook kun je interieurkramers zien en natuurlijk lekker eten mag niet ontbreken op de Keukenhof. Het is zeker een aanrader om met Kerst eens naar Lisse te gaan.

Kerstmarkt Keukenhof
Kerst op Landgoed Keukenhof: 5 – 6 december 2015

Keukenhof Lisse Halloween

Haunted Castle en Halloween
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober is het Haunted Castle/Halloween bij Kasteel Keukenhof.

Elk jaar opnieuw wordt Halloween groots gevierd rondom het kasteel Keukenhof. Denk maar aan heksen, vampieren, mummies en dode, vieze ratten die aan je voeten komen knagen in het bos. Halloween op het Keukenhof moet je gewoon eens meegemaakt hebben om de sfeer er te proeven. Horror en spanning wachten op je in de donkerste hoeken van het bos aan het kasteel.

Zorg ervoor dat je de dode niet wakker maakt. Als je niet bang bent om eens een avondje te griezelen als de zon onder is, is het een idee om eens naar het Keukenhof af te zakken. Voor jong en oud is er genoeg te doen om je zeker niet te vervelen. Laat je lekker schminken om de andere mensen eens lekker de stuipen op het lijf te jagen. Jij bepaalt of de slachtoffers onthoofd moeten worden of niet en zorg maar dat je zelf geen slachtoffer wordt tijdens de vele verhalen die er verteld worden door een reusachtige beul. Zegt het je iets, je gaat er geen spijt van krijgen.

Keukenhof Lisse Castlefest Festival

Castlefest

Elk jaar in de zomer vindt het Keukenhof Castlefest Festival plaats wat volledig in het teken staat van de blakende warme zon tot de geschiedenis en de leuke volksfeesten die je zeker eens moet meemaken. Een heel weekend is er voldoende entertainment zoals de spookspreker die elk jaar opnieuw afzakt naar het Keukenhof. Met een klein kistje reist hij de hele wereld rond met verhalen over toverdrankjes, heksen, vampiers en noem het maar allemaal op. Mis hem zeker niet tijdens het Festival.

Naast het entertainment zijn er ook een heleboel activiteiten te beleven zoals de markt en de vele workshops bijvoorbeeld juwelen uit 1650 maken. Teveel om op te noemen, maar zeker de moeite om eens te gaan bezoeke

Bereikbaarheid Keukenhof

De Keukenhof bevindt zich tussen Amsterdam en Den Haag in de Bollenstreek en is gemakkelijk te bereiken via de A4 de afslag van Nieuw-Vennep en de afslag A44 afslag 3 richting Lisse. Volg de borden Keukenhof en je komt automatisch aan het park terecht.

Praktische informatie

Speciaal voor kleinere kinderen heeft het Keukenhof enkele stoere buggy’s. Deze kan je niet reserveren, enkel even vragen aan de medewerkers of er nog beschikbaar zijn.

Het wordt je altijd afgeraden om dure spullen mee te nemen naar het park, doe je het toch dan kun je ze in een veilige locker achterlaten aan de kassa.

Je kan de hond meenemen in het park, enkel in de restaurants zijn ze niet toegelaten. Uitzondering in op de regel zijn de blindengeleidehonden.

De keukenhof goed toegankelijk voor rolstoelen en ruim voorzien van aangepaste toiletten. Het gebruik van een rolstoel is gratis. Voor het gebruik van een scootmobiel betaalt u € 10,00 per dag. U betaald €20,- borg hievoor. Dit bedrag krijgt u bij inlevering van de rolstoel en/of scootmobiel weer retour. Alleen rolstoelen, rollators, kinderwagens of buggy’s zijn toegestaan in het park. Andere voortbewegingsmiddelen zijn niet toegestaan. U kunt een rolstoel of scootmobiel tot de dag voor uw bezoek voor 17.00 uur reserveren.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X