22 juni 2018

Gay pride één groot feest!

Buy Amterdam tickets online
De Gaypride in Amsterdam

De Gay Pride is elk jaar weer een boeiend onderwerp dat gedurende een weekend helemaal in het teken staat van homoseksualiteit. De stichting die achter de Gay Pride zit is een non-profit organisatie die maar één doel heeft en dat is namelijk streven naar maatschappelijke gelijkwaardigheid en acceptatie van homo’s en lesbiennes. Om een acceptatie in deze moeilijke wereld te verwezenlijken is de zichtbaarheid en diversiteit van uiterste belang om hun te uiten voor de hele wereld. Men organiseert activiteiten in het openbaar om ook in het openbaar duidelijk te maken dan wie we ook zijn, we allemaal gelijk zijn.

Sinds 1996 een hot item

Sinds 1996, toen de eerste Gay pride werd gehouden in de binnenstad van Amsterdam kon men niet vermoeden dat het ooit één van de drukst bezochte evenementen zou worden van heel Nederland en omstreken. Ergens anders in de wereld waar de Gay Pride plaatsvindt, zijn talloze protestacties, maar dit is niet in Nederland te vinden. Hier viert iedereen het feest mee en ook niet homo’s en niet lesbiennes zakken in grote getale af om het evenement mee tot één groot feest te maken. Elk jaar tijdens de Kanaalroute op de boot vindt men een of andere bekende Nederlander die mee staat te fuiven op de muziek. De Kanaalroute is tevens ook het hoogtepunt van de Gay Pride. Deze vertrekt aan het Westerdok en eindigt op het Oosterdok.

Programma Gay Pride

Vroeger duurde de Gay Pride maar een klein weekendje en tegenwoordig duurt de Gay pride ruim een dikke week. Op vrijdag- en zaterdagavond vinden meerdere grote en kleine feestjes plaats in de bars. Naast de kleine caféfeestjes vinden er sportieve en culturele activiteiten plaats en steevast op de zondagmorgen is er een drukbezochte roze kerkdienst. De naam van de roze kerkdienst komt van het feit dat homo’s en lesbiennes zeggen de roze zaterdag van de Gay Pride. Het slotfeest op de zondagavond vond plaats tot 2010 op het plein bij de Stopera en sinds 2011 vindt het slotfeest plaats op het Rembrandtplein.

Zie hier de agenda van Gay Pride 2016

Gay Pride in augustus

Het jaarlijkse terugkerende Gay Pride vindt plaats van 23 juli tot en met 7 augustus 2016.
Voordien zijn er veel mensen die afzakken naar Amsterdam om al mee te doen aan de kleinere feestjes in bars en clubs. 

Een familie, één feest.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X