22 juni 2018

Keizersgracht, een boulevard gevuld met water

Buy Amterdam tickets online
Keizersgracht

De Kiezersgracht is met 31 meter, de breedste gracht in het centrum van onze hoofdstad. Rondom de Herengracht vind je nog veel gebouwen met een belangrijke historische waarden

Keizersgracht zonder water

In 1615 werd begonnen met het uitgraven van het eerste deel van de Keizersgracht. Dit deel van de grachtengordel zou eerst een mooie boulevard worden zonder water, maar tegen dit plan was destijds veel protest. Toekomstige bewoners wilden graag hun huis per boot kunnen bereiken en ook werd er destijds veel vervoerd over het water en was deze gracht nodig voor de goederenstroom. Een belangrijke overweging was ook een tekort aan ophogingsmaterialen om er een daadwerkelijke boulevard van te maken dus kregen de bewoners uiteindelijk hun zin. De Keizersgracht werd gevuld met water.

Keizersgracht-winter

Schaatsen in de Keizersgracht

’s Winters als het vriest is het verboden voor boten om op door de Keizersgracht te varen. Amsterdammers willen dit deel van de gracht dan namelijk klaar maken om op te kunnen schaatsen. Wanneer het ijs dik genoeg is wordt op het natuurijs in deze gracht de Keizerrace gehouden.

Het ‘huis met hoofden’ zal je snel herkennen aan de zes beelden die op de rijk versierde gevel prijken. Het zijn de beeltenissen van zes Romeinse Goden en Godinnen. Het pand staat in de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumenten. Huis met hoofden Een uniek monument is het homomonument die te vinden is tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht. Twee roze driehoeken vormen samen een ster, welke symbool staat voor de homo’s en lesbiennes die zijn omgekomen tijdens de tweede wereldoorlog.

homomonument De Syrisch Orthodoxe kerk werd kort na het opheffen van het verbod op bouwen van katholieke kerken in 1854 gebouwd. Deze prachtige kerk is in de neogotische stijl ontworpen en gebouwd. Tegenwoordig gebruiken meerdere kerkgemeenschappen de kerk voor bijeenkomsten.

Bereikbaarheid Keizersgracht

De Keizersgracht is eenvoudig te bereiken per tram of per auto. Je kunt je auto het beste parkeren op de Apcoa Parking Prins & Keizer of langs de waterkant. Parkeren langs de Keizersgracht is redelijk prijzig.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X