22 juni 2018

Koningsdag, heel Amsterdam kleurt Oranje

Buy Amterdam tickets online
Koningsdag

Woensdag 27 april 2016 vieren wij Koningsdag.
Er gaat weer van alles gebeuren in de hoofdstad en de driekleur met oranje wimpel zal weer vrolijk wapperen!

Vrijmarkten Koningsdag

Terwijl de Koninklijke familie Zwolle bezoekt worden er in Amsterdam diverse vrijmarkten gehouden. Overal in de stad kun je op de vrijmarkten tweedehandsspulletjes scoren. Maar de vrijmarkt met de mooiste spullen vind je in Amsterdam-zuid. De Beethovenstraat staat bekend dat er kwalitatief goeie spullen te koop zijn. Het Vondelpark wordt gereserveerd voor de kinderen die op Koningsdag vanaf 9 uur ’s morgens hun afgedankte speelgoed kunnen verkopen. Ook kleding die ze niet meer dragen gaan hier voor een paar euro’s verkocht worden. Er zijn diverse kleine optredens voor en door kinderen. Echt heel leuk om een kijkje te nemen!

Vrijmarkt Amsterdam

Gay en Lesbo

Koningsdag heeft een grote aantrekkingskrachten op allerlei mensen vanuit de gehele wereld. Koningsdag is niet een officieel “roze evenement” zoals de Gaypride in augustus maar door de gehele stad tref je grote en kleine gayevenementen aan. In de Warmoesstraat en op de Zeedijk vindt je allerlei mensen die uitgedost zijn in het roze en oranje. De homoscene is hier duidelijk aanwezig en vieren uitbundig Koningsdag vanaf ’s middags een uur of twaalf.

Zeedijk Koningsdag

Koningsdag voor kinderen

Behalve dat kinderen in het Vondelpark naar hartelust kunnen verkopen zijn er door de hele stad heen diverse activiteiten voor hen te vinden. Schminken, spelletjes en sportactiviteiten zijn een paar bezigheden die voor kinderen zijn georganiseerd. Het Amstelpark en Sarphatipark zijn een paar voorbeelden waar kinderfeesten plaatsvinden.

Heb jij zelf tips voor Koningsdag?
Laat het ons weten via een reactie hieronder!

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X