23 juni 2018

Melkweg Amsterdam

Buy Amterdam tickets online
Melkweg Amsterdam

De melkweg in Amsterdam, wie kent het nou niet? Sinds 1970 is het uitgegroeid tot een prachtige plek vol met concerten, vette clubs, films, voorstellingen en nog veel meer. Jaarlijks komen er meer dan 400.000 bezoekers!

De melkweg zelf is gelegen in Amsterdam in een oud fabrieksgebouw waar vroeger de grachtengordel lag. Vooral het feit dat de diversiteit zo groot is en dat er zo veel dingen te doen zijn , maakt het een echte plek in Nederland die je beslist gezien moet hebben! Hoe heeft het allemaal kunnen uitgroeien tot zo’n geweldige plek?

Geschiedenis van de Melkweg

Om antwoord op deze vraag te krijgen nemen we jullie mee terug naar de geschiedenis. Het hele verhaal begon in 1970 toen er een leegstaand melkfabriek te koop werd aangeboden. Een groep jongeren zag hier wel wat in, en ze besloten om het om te bouwen, als zomerproject, voor jongeren in de omgeving. Amsterdam was altijd al voor jongeren een bekende plek geweest, en zo dus ook in 1970.

Omdat er zo veel jongeren naar Amsterdam kwamen van overal op de wereld, dachten ze dat ze van hun “zomerprojectje” echt iets cools te kunnen maken, en dat is hun zeker ook gelukt! Nadat de jongens het centrum succesvol hadden geopend is in de jaren daarna steeds wat veranderd. Telkens waren het wel weer wat kleine aanpassingen wat ervoor zorgde dat het centrum telkens iets anders eruit zag van binnen en van buiten.

Omschakeling

In 1973 is besloten om het te openen als cultureel museum. Maar men zag toch in dat jongeren hier niet zo veel interesse in hadden, en dus werd er een plan gemaakt om dingen anders aan te pakken. Zo was het plan om er een nieuwe concertzaal te laten maken, en er voor te zorgen dat er goede artiesten kwamen zodat niemand zich meer hoefde te vervelen.

Omdat er in de geschiedenis altijd verschillende soorten artiesten en jongeren kwamen is het inmiddels wel bekend als een “mengelmoes” waar mensen met verschillende achtergronden kunnen komen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er hiphop fans komen, maar ook punk en grunge liefhebbers. Het doel is ter alle tijden om het publiek enthousiast te maken, een avondje dansen op de muziek die gedraaid wordt  door een goede DJ. Een avondje genieten van Griekse muziek. Een foto expositie, een danstheater voorstelling, het is echt van alles wat, dit maakt de doelgroep op de Melkweg zeer divers.

Bekijk de agenda om het ruime aanbod te kunnen bekijken. Het kan bijna niet anders dan dat er iets geschikt voor jou bij zit.

Openingstijden kassa Melkweg

Maandag 12:00 – einde programma
Dinsdag 12:00 – einde programma
Woensdag 12:00 – einde programma
Donderdag 12:00 – einde programma
Vrijdag 12:00 – einde programma
Zaterdag 16:30 – einde programma
Zondag 16:30 – einde programma

Entree Melkweg

Bij film en theater krijg je korting met CJP, Stadspas en als je 65+ bent op vertoon van je legitimatie. De korting varieert per programma en staat in de agenda aangegeven. Als CJP-lid krijg je ook korting op het Jaarlidmaatschap.

Adres Melkweg

Lijnbaansgracht 234a 1017 PH, Amsterdam

Toegankelijkheid Melkweg

De Melkweg is voor iedereen toegankelijk. In onze concertzalen werken we doorgaans wel alleen met staplaatsen. Als je om medische redenen een zitplek nodig hebt, laat het ons dan van tevoren weten, dan zetten we graag een stoel voor je neer. In de zalen hebben we geen specifieke rolstoelplekken, maar onder begeleiding van ons personeel kunnen we eenvoudig een plek vinden.

Bij drukke en uitverkochte programma’s kunnen de zichtlijnen soms wel beperkt zijn. Het heeft daarom onze voorkeur als je van tevoren even contact met ons opneemt, zodat we je goed kunnen informeren en kunnen begeleiden op de avond zelf. In de omgeving van de Melkweg is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X