22 juni 2018

Museum Het Schip

Buy Amterdam tickets online
Het Schip

Museum het Schip, In een volksbuurt in Amsterdam-West vind je een museum die gewijd is aan de bouwstijl, de Amsterdamse School. In het voor deze bouwstijl zo karakteristieke pand leer je alles over het ontstaan van en de kenmerken van De Amsterdamse School.

Het Schip

De Amsterdamse School

Het Schip is onderdeel van woonblokken van arbeiderswoningen die in de periode 1914-1921 werden gebouwd. De woningen zijn ontworpen door Michel de Klerk. De woningen werden verhuurd aan arbeiders door een Amsterdamse woningcorporatie. In het voormalige postkantoor werd het museum Het Schip gevestigd om belangstellenden een indruk te geven hoe de arbeiders in dit gebied destijds woonden en werkten. Ook leer je in het museum alles over de kenmerkende bouwstijl van de Amsterdamse School.

De Amsterdamse school is een bouwstijl die gekenmerkt wordt door expressieve en fantasievolle vormen. De Amsterdamse school was een tegenbeweging van het traditionalisme en de neostijlen zoals de barok, de renaissance en de gotiek.

In Het Schip zie je overduidelijk de stijl van de Amsterdamse School terug. Het gebruik van veel baksteen, de fantasievolle ronde vormen en het gebruik van laddervenstertjes benadrukken de bouwstijl.

Een bezoek aan het Schip museum

Tijdens de openingstijden kunnen bezoekers meelopen tijdens een 45 minuten durende rondleiding. De rondleiding neemt je mee langs alle onderdelen van het museum waar je alles wordt verteld over de inspiratiebronnen van deze bijzondere architectuur en de sociale huisvesting in Amsterdam toentertijd. Er is een fototentoonstelling, een museumtuin en een voorbeeldwoning waar je naar kunt kijken.

Naast de dagelijkse rondleiding kun je ook deelnemen aan diverse excursies en themarondleidingen die je meenemen langs meerdere gebouwen in Amsterdam die gebouwd zijn in de Amsterdamse School-stijl.

In het museum worden regelmatig lezingen gehouden door onder andere grafische vormgevers. In Het schip is er een permanente tentoonstelling en zijn er regelmatig andere tijdelijke tentoonstellingen.

HetSchipmuseum

Praktische informatie

   • Voor kinderen zijn er regelmatig leuke workshops en tentoonstellingen. Op de site van het museum lees je hier meer over.
   • Er is in het museum een lunchroom aanwezig die tevens te gebruiken is als vergaderruimte en receptieruimte met accommodatie voor 50 personen.
   • Grote groepen dienen zich van te voren aan te melden. Voor deze groepen zijn er speciale, voordelige arrangementen beschikbaar.
   • In de winkel van het Museum vind je een grote selectie boeken, ansichtkaarten en andere hebbedingen die te maken hebben met de Amsterdamse School.

Openingstijden Het Schip

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 – 17:00 uur
Woensdag 11:00 – 17:00 uur
Donderdag 11:00 – 17:00 uur
Vrijdag 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag 11:00 – 17:00 uur
Zondag 11:00 – 17:00 uur

Entree het Schip

Regulier 7,50 euro
Kinderen tot 12 jaar Gratis
IAmsterdam Gratis
Museumkaart/ Rembrandtkaart Gratis
CJP / Stadspas / Student € 5,-

De entreeprijs is inclusief de 45 minuten durende rondleiding, deze rondleiding vertrekt ieder heel uur.

Adres het Schip

Spaarndammerplantsoen 140
1013 XT Amsterdam

 

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X