26 mei 2018

Op bezoek naar Amsterdam? Zo lees je je in

Buy Amterdam tickets online
Musea tickets Amsterdam
Tickets voor musea in Amsterdam online bestellen.

Gezellig naar de hoofdstad van Nederland; Amsterdam. Maar wat kun je hier zoal doen en wat is interessant om te weten. Hier een korte introductie voor wanneer je naar Amsterdam gaat. De stad van de rondvaarten, de coffeeshops, de wallen en het vondelpark. Maar er is natuurlijk zoveel meer te doen. Waar te beginnen?

De Dam

Natuurlijk, de Dam. Het centrum van het centrum van Amsterdam. Recht voor het koninklijk paleis en bij Madame Tussauds. Het plein met het indrukwekkende monument dat zich er bevindt. Tussen de Kalverstraat en Nieuwendijk, de grootste winkelstraten van Amsterdam. Het koninklijk paleis kun je bezoeken en ook de kerk die ernaast staat heeft de meest interessante exposities. Ga je liever op de foto met grote beroemdheden? Dan moet je naar Madame Tussauds waar ze allemaal te vinden zijn. Tenminste een wassen evenbeeld van beroemdheden is daar te vinden.

Shoppen

Wil je graag gaan shoppen in Amsterdam? Dat kan natuurlijk. Je kunt hiervoor terecht in de immens populaire Kalverstraat of Nieuwendijk. Wat ook zeker een aanrader is, is het bezoeken van de negen straatjes. Deze schilderachtige winkelstraatjes bevinden zich rondom de grachten in de grachtengordel. Heel anders dan winkelen in de grote Kalverstraat en Nieuwendijk en juist daarom mooi om een keer te doen. Het is een wijkje vol monumentale pandjes die de meest interessante producten en tentjes hebben. Deze straatjes bevinden zich in de Jordaan.

Musea

Je kunt natuurlijk ook één of meerdere van de vele musea bezoeken die Amsterdam heeft. Op het museumplein vind je de bekendste musea met het Rijksmuseum als grootste trekpleister. Vlak daarnaast staan ook het Stedelijk museum en het van Gogh museum. Maar er is zoveel meer aan musea te vinden. Zo heb je het Schip, het Diamant museum en het ARCAM museum. Deze musea zijn vooral interessant als je meer te weten wilt komen over Amsterdam. Hier vind je meer informatie over de verschillende musea.

Uitgaan

In de hoofdstad zijn natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om uit te gaan. Zo heb je het pittoreske Leidseplein waar zich allerlei pubs en barretjes bevinden en bij mooi weer gezellig op het plein plaats kunt nemen. Ook zijn er de poppodia de Melkweg en Paradiso. Mocht je hier niets vinden, dan kun je bij Rembrandtplein kijken, maar ook in de rest van Amsterdam is genoeg te vinden aan uitgaansplekken en plaatsen waar je een drankje kunt doen.

Echt Amsterdams

Wil je meer weten over Amsterdam en goed op de hoogte blijven van wat er zoals gebeurt in onze hoofdstad, dan is er eigenlijk maar één goed bron die je kunt bedenken. De enige echte Amsterdamse krant; Het Parool. Vol met nieuws en opinie over Amsterdam. Geschreven door en voor Amsterdammers.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X