22 juni 2018

P.C. Hooftstraat de meest dure winkelstraat

Buy Amterdam tickets online
PC Hooftstraat

De PC Hooftstraat is nationaal bekend. Waarom? Omdat deze straat in Amsterdam al jaren een begrip is in de mode wereld. In deze tekst duiken we dieper in op de leuke dingen van deze beroemde straat. Want waarom zou je nou naar de PC Hooftstraat toe moeten gaan? We gaan het je haarfijn uitleggen.

Een hoofd reden om er eens naar toe te gaan is voor veel mensen heel simpel namelijk celebreties spotten. In de PC Hooftstraat lopen ze namelijk vaak rond. Waarom? Omdat het een van de meest dure winkelstraten van Nederland is. In de straat vind je vooral dure kledingzaken maar zijn er ook ontzettend dure appartementen aanwezig. De straat is niet erg lang, slechts 0,7 km. Je loopt er dus zo doorheen maar ondanks dit valt er wel genoeg te zien.

Niet iedere winkel kom je zonder afspraak in. Je wordt zonder pardon geweigerd en mag het een deurtje verder gaan proberen

Deze winkels zijn dan namelijk zogenaamd gereserveerd voor andere mensen die belangrijker zijn dan jij. Dit voelt ontzettend lullig maar is nou eenmaal hoe deze business in elkaar steekt.

Verder is de kans dat je Jort Kelder tegen het lijf loopt ook aanwezig. Hij presenteert namelijk een serie: ‘bij ons in de PC’ waarin hij de mensen die daar rondlopen interviewt over verschillende onderwerpen. Want waarom zou je een shirt van 3.000 euro willen hebben? Persoonlijk zou ik het niet weten maar voor deze mensen is het bijna verplicht. Mode is geld en geld is wat deze mensen uit willen stralen.

Spyker De PC Hooftstraat is dus voor even leuk om te zien of om misschien een kop koffie te drinken maar als je budget het niet echt toe laat heeft het niet veel zin om hier te gaan shoppen.

Je portemonnee moet wel flink gevuld zijn wil je een leuk setje kleren in de PC Hooftstraat kopen en ook al is je portemonnee wel goed gevuld dan is het nog maar de vraag of je je geld aan deze kleren uit wil geven. Kortom het kijken is de moeite waard maar misschien gaat het met shoppen niet gepaard.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X