23 juni 2018

Prinsengracht, royaal genieten van Amsterdamse historie

Buy Amterdam tickets online
Prinsengracht

De vierde van de vierhoofdgrachten van de Amsterdamse grachtengordel is de Prinsengracht. De Prinsengracht loopt evenwijdig aan de Keizersgracht en mondt, net als de andere vier hoofdgrachten, uit in de Amstel. Deze grachtengordel staat sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers naar onze hoofdstad.

Amsterdam verviervoudigd

De grachtenpanden en monumenten die langs deze gracht te bewonderen zijn hebben een rijke historie. Wie een rondleiding volgt langs de Prinsengracht krijgt interessante verhalen te horen over het ontstaan van de stad Amsterdam. De stad breidde gedurende de 17e eeuw enorm uit en om die bevolkingsexplosie te kunnen opvangen besloot men de grachtengordel aan te leggen. De Prinsengracht was de laatste van de vier hoofdgrachten die werd voltooid. Nadat de grachtengordel af was gemaakt, was de stad maar liefst vier maal in grootte toegenomen. prinsengracht-amsterdam

Rijke historie langs de Prinsengracht

Veel grachtenpanden hebben rijk versierde gevels. Als je omhoog kijkt zie je diverse trapgevels, halsgevels en mooie lijstgevels die zo typerend zijn voor de Amsterdamse grachtenpanden. Wanneer je op de gevels afbeeldingen van rode herten ziet prijken, dan weet je dat je bent beland bij de eerste bierbrouwerij in Amsterdam die geen grachtenwater gebruikte om zijn bier te brouwen. Brouwerij “Het Rode Hert” was de eerste kwaliteitsbrouwerij.

Eén van de drukstbezochte musea langs de Prinsengracht is het Anne Frank Huis. Hier kun je het achterhuis bezoeken, waar het bekende meisje Anne Frank met haar familie en mede-onderduikers zich jaren schuil heeft weten te houden. Je maakt de steile klim achter de boekenkast die Anne destijds ook gemaakt heeft om zich te kunnen verstoppen voor de nazi’s. In het achterhuis schreef zij in haar dagboek, die inmiddels wereldberoemd is geworden. noordermarkt-prinsengracht Op de Noordermarkt bij de Noorderkerk kun je iedere maandagochtend terecht voor vintage schatten, retro koopjes en antieke meubels. Het kerkgebouw De Duif is een prachtige kerk die je op Prinsengracht 756 kunt vinden. De Duif Bereikbaarheid Prinsengracht De Prinsengracht ligt op 20 minuten loopafstand van het Centraal Station. Als je geen zin hebt om het stuk te lopen dan kun je diverse trams en bussen pakken die je richting deze gracht kunnen brengen.

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X