22 juni 2018

Tassenmuseum Hendrikje, in de Top 10 Modemusea’s Wereldwijd

Buy Amterdam tickets online
Tassenmuseum Hendrikje

Een vrouwelijke antiekhandelaar Hendrikje Ivo uit Amstelveen startte haar verzameling tassen toen zij een handtas vond met de afdekplaten van een schildpad. Dit wekte haar interesse in tassen en zij begon te verzamelen. Vanaf april 1996 had zij een museum die ondergebracht was in haar villa in Amstelveen. Het museum verhuisde in 2007 naar Amsterdam waar het op 9 juni van dat jaar heropend werd.

Tassenmuseum Hendrikje heeft een verhaal over mode, kunst, gewoonte en geschiedenis van de tas. Het museum is gevestigd in een 17e-eeuws grachtenpand midden in Amsterdam. De grootste op het gebied van tassen is tassenmuseum Hendrikje.

HET MUSEUM BEZIT UNIEKE STUKKEN UIT DE 15E- EEUW TOT DE MODERNE DESIGNTASSEN VAN NU

Bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje

Het historische grachtenpand waar het museum in is gevestigd heeft twee zogenaamde stijlkamers. Deze zijn voor de bezoekers te bezichtigen maar kunnen ook dienst doen als ontvangstruimte voor gasten. Wanneer U een diner, borrel of vergadering wilt organiseren zijn deze stijlkamers een exclusieve locatie. De kleine stijlkamer stamt uit de 17e eeuw en heeft vele herinneringen aan de Gouden Eeuw. De grote stijlkamer uit de 18e eeuw ademt een sfeer van paleizen en voorname rijkdom.

Collectie tassenmuseumTassenmuseum

De collectie van het tassenmuseum bestaat uit meer dan 6000 stuks. Vanaf 1600 tot op heden zijn tassen tentoongesteld en het museum behoort tot de top tien van de modemusea op de wereld. De Versacetas van Madonna is hier te bekijken evenals de tijdloze klassiekers en de andere bekende merken. Van historische- tot moderne designtassen, allemaal te bewonderen in tassenmuseum Hendrikje.

Museumrestaurant

Het museumrestaurant met heerlijke producten biedt uitzicht op een prachtig aangelegde stadstuin die aan de achterkant van het pand is te vinden. De perfecte locatie voor een high-tea. In 2014 is de museumwinkel als beste gekozen.

Kenniscentrum

Het museum wordt internationaal steeds meer gezien als het ‘kenniscentrum van de tas’. De passie voor de tas wil tassenmuseum Hendrikje graag delen. Meer weten over de geschiedenis en collectie van de tas dan heeft het museum alle informatie die je maar wilt weten.

Openingstijden Tassenmuseum Hendrikje

Maandag 10:00 – 17:00 uur
Dinsdag 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 10:00 – 17:00 uur
Donderdag 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 10:00 – 17:00 uur

Entree Tassenmuseum Hendrikje

Regulier € 12,50
Stadspas/ 65+ € 9,50
Scholieren 13 t/m 18 jaar/ CJP € 7,50
Kind 7 t/m 12 jaar ( Incl. Speurtocht ) € 3,50
Student € 9,50
Kinderen t/m 6 jaar Gratis
Museumkaart/ I Amsterdam City Card/ ICOM Vrienden van tassenmuseum Hendrikje/ Holland pass coupon Tulp en Molen Gratis
Doe het zelf rondleiding Speurtocht voor kinderen €1,- €3,-
Holland pass Kortingspas 20% Korting

Na 16:30 Ontvang je 50% Korting op de toegangsprijs.

Toegankelijkheid Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje is prima begaanbaar met een rolstoel, met uitzondering van een tussenverdieping. Deze is toegankelijk met een traplift, waarbij de medewerkers van Tassenmuseum Hendrikje u graag helpen. Daarnaast beschikt het museum over een ruime lift waar een rolstoel of buggy met gemak in past en op de begane grond is een invalidentoilet. Het museum heeft klapstoeltjes beschikbaar op verschillende plekken in het gebouw. Rolstoelen zijn niet voorhanden.

Adres Tassenmuseum Hendrikje

Herengracht 573 1017 CD Amsterdam

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X