24 juni 2018

Griezelen in the Amsterdam Dungeon

Buy Amterdam tickets online

Amsterdam is een drukke, levendige stad waar je van alles kunt zien en doen. De musea in deze stad zijn wereldbekend, en trekken dagelijks drommen toeristen aan. Een wel heel bijzondere trekpleister is The Amsterdam Dungeon aan het Rokin, op loopafstand van de Dam. Dit is namelijk niet zomaar een museum. In The Amsterdam Dungeon komt de geschiedenis van de stad tot leven, waardoor je je even helemaal terug in de middeleeuwen waant.Acteur The Amsterdam Dungeon

Interactieve ervaring

Als je over het Rokin loopt kun je The Amsterdam Dungeon niet over het hoofd zien. Bij de ingang staan professionele acteurs verkleed in levensechte middeleeuwse kleding, bijvoorbeeld als priester of als beul. Hierdoor krijg je al meteen een beeld van wat je te wachten staat wanneer je naar binnen gaat.

Als je een bezoek pleegt aan The Amsterdam Dungeon wordt je door een aantal ruimtes geleid. In elke nieuwe ruimte staat er weer een nieuwe, griezelige verassing je op te wachten. De professionele acteurs die hier aanwezig zijn zetten een indrukwekkend spektakel neer waar je haren van overeind gaan staan. Elke ruimte is gebaseerd op een stukje geschiedenis uit de stad. Zo kom je bijvoorbeeld een levensechte martelkamer binnen, waar echte martelinstrumenten gebruikt worden om de toeschouwers te doen laten huiveren. Of je wordt meegenomen op een middeleeuwse heksenjacht, waarbij je als bezoeker zomaar beschuldigd kan worden als heks en voor de rechter moet verschijnen. Zeker een spannende ervaring waar je achteraf nog flink om kunt lachen! The Amsterdam Dungeon

Anders dan anders

The Amsterdam Dungeon is dus niet zomaar een museum. Het kan misschien beter omschreven worden als een attractie met een historisch lesje. De griezelige, bloederige geschiedenis van de stad ten tijde van de VOC komt helemaal tot leven. De acteurs nemen hun rollen serieus en geven de volle 100% om de ervaring zo echt mogelijk te maken, wat ze ook heel goed lukt. Als je dus geen zin hebt om naar wassen beelden of bekende schilderijen te kijken, dan is The Amsterdam Dungeon een prima alternatief. Iedereen die meer wil weten over de donkere kant van de geschiedenis van de stad, doet er goed aan om een bezoek te plegen aan de kerkers van dit museum!

Griezelen in The Amsterdam Dungeon met school

Niet alleen voor toeristen is The Amsterdam Dungeon een must-see attractie. Er bestaat namelijk ook de mogelijkheid om er met een schoolreisje heen te gaan. Dit is een hele unieke en leuke ervaring, en wel één waarbij de klas op een interactieve manier bijleert over de geschiedenis van de hoofdstad. Omdat de shows zo levendig zijn komt de klas echt in aanraking met de tijd van VOC en de pest. Hierdoor wordt de informatie beter opgenomen en blijft het ook beter hangen. Het kan dus een perfecte aanvulling zijn op het lesmateriaal.

De acteurs hebben ruime ervaring en zullen er alles aan doen om het schoolreisje zo educatief en spannend mogelijk te maken met de nodige speciale effecten en schrikmomenten! Voor schoolreisjes zijn er groepsarrangementen met flinke korting. Ook kan er een combinatie gemaakt worden met een stadswandeling door de historische binnenstad van Amsterdam, of een rondvaart met een boot door de grachten. Griezelen in The Amsterdam Dungeon

Een nieuwe show

The Amsterdam Dungeon is voortdurend in beweging. Je kunt er makkelijk vaker op bezoek gaan. Geen één show is precies hetzelfde. Ook worden er af en toe nieuwe shows aan het schema toegevoegd. Zo is er niet zo lang geleden de show Moord Op De Zeedijk geopend. Het gaat hier om een show waarbij twee zussen verliefd zijn op dezelfde man en hier ruzie over krijgen. De afloop wordt hier natuurlijk niet verklapt, daarvoor moet je The Amsterdam Dungeon zelf gaan bezoeken!

Het programma

In totaal zijn er nu 11 shows in The Amsterdam Dungeon. Deze worden verzorgd en vorm gegeven door 9 professionele acteurs. Het programma wordt gekenmerkt door zwarte humor en angstaanjagende effecten en speelt zich op prachtige, levensechte tonelen met bijpassende decorstukken.

De duur van het totale programma is ongeveer 80 minuten. Geen enkele tour is helemaal hetzelfde, omdat de bezoekers zelf deel uitmaken van de ervaring. Er zijn veel kortingen mogelijk. Amsterdammers kunnen bijvoorbeeld op vertoon van hun stadspas goedkoper een ticket kopen, en er zijn groepsarrangementen. Voor kinderen onder de 15 jaar is er ook een korting. Tickets kunnen ook eenvoudig online besteld worden, wat ook weer goedkoper is dan aan de deur. En omdat The Amsterdam Dungeon, net als Madame Tussauds, deel uitmaakt van Merlin Entertainment Group, zijn er speciale combi-tickets verkrijgbaar voor beide locaties tegen een gereduceerd tarief. Je kunt dus een hele leuke dag vullen, of een heerlijk weekend weg, met bezoekjes aan zowel The Amsterdam Dungeon en Madame Tussauds!

Kortom…

The Amsterdam Dungeon brengt de duistere geschiedenis van de stad op interactieve manier tot leven. Hier kun je lekker griezelen terwijl je een grote, nerveuze, lach op je gezicht hebt. Er is werkelijk waar geen andere plek in de stad waarmee The Amsterdam Dungeon vergelijkt kan worden. Het is een unieke ervaring die je gewoon eens een keer beleefd moet hebben! Of je dus toerist bent in de stad, of zelf Amsterdammer bent, ga langs bij The Amsterdam Dungeon en laat je haren overeind zetten – als je durft!

Openingstijden the Amsterdam Dungeon

1e Tour     2e Tour    Sluiting

Maandag                    11:00      17:00     18:00 uur
Dinsdag                    11:00      17:00     18:00 uur
Woensdag                    11:00      17:00     18:00 uur
Donderdag                    11:00      17:00     18:00 uur
Vrijdag                    11:00      17:00     18:00 uur
Zaterdag                    11:00      17:00     18:00 uur
Zondag                    11:00      17:00     18:00 uur

Entree  Amsterdam Dungeon ( Online Tickets )

Regulier( 16+) € 24,50
5 t/m 15 jaar € 22,50
Combi ticket Incl. Madame Tussauds € 34,-
Combi ticket Incl. Madame Tussauds ( Kind ) € 30,-
Guidebook €2,75

Gezien de aard van de attractie raden wij The Amsterdam Dungeon niet aan voor kinderen onder de 10 jaar. Kinderen van 12 jaar en jonger moeten in gezelschap zijn van een 16 jarige of ouder.

Toegankelijkheid The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon kan worden bezocht in een rolstoel (max 1 tegelijk binnen), echter kan het zo zijn dat de rolstoelgebruiker bij sommige shows even moet wachten. De Amsterdam Dungeon is erg donker en navigeren door de attractie kan lastig zijn. The Amsterdam Dungeon is niet geschikt voor batterij gevoede elektrische rolstoelen of scootmobielen. Er is een standaard rolstoel aanwezig die kan worden gebruikt (afhankelijk van beschikbaarheid).

Adres The Amsterdam Dungeon

Rokin 78 1012 KW Amsterdam

Buy Amterdam tickets online

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
X